Norton Clapp School of Law

University of Puget Sound

project information

Type:
Adaptive Reuse
Size:
220,000 SF
Construction:
$6,000,000

project overview

When the University of Puget Sound purchased the iconic former Rhodes Department Store building, it was with an eye toward creating a contemporary, comfortable and functional space for its 750 School of Law students. The design goal for this ambitious repurposing of the 1910 architectural gem was to restore the building exterior to its original splendor while renovating and modernizing the interior for contemporary use. The project included seismic retrofitting and a complete refurbishment of the building envelope. Design for the interior created classrooms, study space, public areas and administrative and faculty offices. The 220,000 square foot facility also became home to the Appellate Court and the school’s law library. The project garnered two design awards from the American Institute of Architects for its overall design and use of advanced energy efficiency elements.